![]() |
سازه سقفی یک نوع پوشش می باشد که برای جلوگیری از عامل هایی طبیعی مانند تابش مستقیم آفتاب،ریزش باران و برف،وزش باد و... مورد استفاده قرار می گیرد.سازه سقفی همچنین باعث هماهنگی و یکپارچگی سازه بین تیر و ستون می شود.
انواع سازه سقفی
سقفهای شیبدار
این نوع سقف ها را باید با توجه به میزان بارندگی و شرایط جوی خریداری کرد.قطعات این گونه سقف ها به راحتی قابل تعویض اند.
سقف کاذب
یکی از نکات مهمی که باید در ساختمان سازی رعایت کرد جلوگیری از هدر رفتن انرژی می باشد.که دو جداره کردن سقف تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کند.
سقفهای تیرچه بلوک
در بعضی از نقاط سقفها که خاصیت باربری ندارند و فقط سازه را سنگین کردهاند تعدادی بلوکهای توخالی سفالی یا بتنی بین تیرچههایی با فاصله های مشخص قرار میدهند که به این نوع سقفها سقف تیرچه بلوک میگویند.
سقفهای لانه زنبوری
این سقف نیز یکی از انواع سقفهای بتنی است که میلگرد این نوع سقف ها در دو جهت قرار میگیرند و اجرای آن به صورت دال دو طرفه است.
سقفهای عرشه فولادی
عرشه فولادی، ورق فولادی سردی است که توسط تیرهای فولادی پشتیبانی میشود و برای حمایت از غشای بتنی یا عایقبندی سقف مورد استفاده قرار میگیرد.
سقفهای کوبیاکس
این نوع سقف که به تازگی در صنعت ساختمان ایران وارد شده است، از لحاظ سازه ای شبیه به دال دو طرفه است که البته تفاوت هایی با آن دارد.
سقفهای دال بتنی
این نوع سقف بدلیل وزن بالای آن و سرعت اجرای پایین و همچنین هزینه ی بیشتری که دارد کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما با این وجود برخی از مهندسین طراح اعتقاد بیشتری به سقف دال دارند و در طراحی های خود از این سقف استفاده می کنند.
سقفهای کامپوزیت
این نوع سقف صرفا در اسکلت فلزی قابل اجرا است. اجزای تشکیل دهنده آن شامل تیرهای فرعی (لانه زنبوری-پروفیل) برشگیر، بتن و آرماتور حرارتی می باشد.
سقفهای تیر-دال
این سقف شبیه به سقف کامپوزیت است با این تفاوت که تیرهای فرعی آن بتنی هستند. سقف تیر و دال در اسکلت بتنی بصورت درجا و در اسکلت فلزی بصورت پیش ساخته اجرا می شود.
سقف سیاک
این سقف شبیه به سقف کامپوزیت است با این تفاوت که تیرهای فرعی آن بتنی هستند. سقف تیر و دال در اسکلت بتنی بصورت درجا و در اسکلت فلزی بصورت پیش ساخته اجرا می شود.
سقفهای طاق ضربی
هرچند که این نوع سقف منسوخ شده است و دیگر مورد تایید ضوابط وآیین نامه ها نیست اما به دلیل اینکه هنوز ساختمان های زیادی وجود دارند که سقف های طاق ضربی دارند، مهندسین و سایر افراد شاغل در صنعت ساختمان می بایست با این نوع سقف آشنایی داشته باشند و نقاط ضعف و قوت آن را بشناسند.
سقفهای روفیکس
این سقف در واقع همان سقف کامپوزیت است که بجای تخته یا ورق (که بعنوان قالب استفاده می شوند) از یک صفحه فلزی مشبک با نام روفیکس بعنوان قالب ماندگار استفاده می شود.